Özel sağlık sigortası neleri kapsar; yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatından oluşur. Yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı kendi içlerinde ayrı ayrı birçok sağlık hizmetini içermektedir. Ek olarak poliçe kapsamına doğum ve yurtdışı tedavi teminatı da ekleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?
Özel sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı; ameliyat, ameliyatsız tedavi, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz tedavi ve tetkikleri, trafik kazası sonrası diş tedavisi, küçük cerrahi ve tıbbi gözlem tedavisi, ameliyat öncesi/sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım ve tedavi, tıbbi malzeme ile ambulans hizmetlerini kapsar. Ayrıca yatarak tedavi teminatı kapsamında;
- Günlük oda, yemek ve refakatçi masrafları,
- Suni Uzuv,
- Kontrol Mamografi,
- PSA Tarama bulunmaktadır.
Özel Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?
Özel sağlık sigortası kapsamı içinde yer alan ayakta tedavi teminatı; doktor muayenesi, ilaç, fizik tedavi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerini kapsar. Ayrıca ayakta tedavi teminatı kapsamında;
- 0-6 yaş çocukluk çağı rutin aşıları,
- Yetişkin aşıları,
- Diş tedavisi,
- Gözlük ve lens teminatı bulunmaktadır.
Özel Sağlık Sigortası Ek Teminatları Nedir?
Özel sağlık sigortası kapsamında sunulan ek teminatlar oldukça çeşitlidir ve sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Genellikle ek teminatların çoğu özel sağlık sigortası poliçesine ücretsiz olarak eklenir.
Özel sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri sigortalılarına aşağıdaki hizmetleri ücretsiz olarak sunar:
- Check-up
- Mamografi
- PSA
- Diş Bakım Paketi
- Tıbbi Danışmanlık Hizmeti
Özel Sağlık Sigortası Kapsamı Yurtdışında Geçerli midir?
Yurtdışında özel sağlık sigortasının geçerli olabilmesi için poliçe kapsamına “Yurtdışı Tedavi Teminatı” eklenmelidir. Poliçede yer alan her bir teminat için “Yurtdışı Tedavi Teminatı” ayrı ayrı eklenmelidir. Özel sağlık sigortası yurtdışı teminatının eklenmiş olması şartı ile poliçede belirtilen limit ve ödeme yüzdesi ve teminatları ile yurtdışında tedavi olabilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerlidir?
Özel sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler, sağlık poliçenizin en önemli parçalarından biridir. Düzenli olarak gittiğiniz veya tedavi olmak için tercih edeceğiniz hastanenin mutlaka sigorta şirketiniz ile anlaşması olması gerekmektedir. Özel sağlık sigortası nerelerde geçerli diye düşünüyorsanız, “Anlaşmalı Sağlık Kurumları” sayfamızdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?
- Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan mevcut rahatsızlık/hastalıklarla ilgili her türlü sağlık gideri kapsamı dışındadır.
- Doğumsal hastalıklar, genetik hastalıklar, mevcut sakatlıklar ve komplikasyonları, her türlü omurga eğrilikleri, obezite ile ilgili tanı, tedavi ve kontrol giderleri kapsam dışındadır.
- Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde diyetisyen, vücut/kütle ölçüm testleri, vücut yağ oranı belirleme testleri, gıda intolerans testleri gibi giderleri kapsam altına almaz.
- Özel sağlık sigortası psikiyatrik ve psikolojik bozuklukların muayene, nöropsikiyatrik testler ve komplikasyonlarına ait her türlü gideri kapsam dışında tutar.
- Özel sağlık sigortası sünnet ve fimozis tedavisi giderleri kapsam dışındadır.
- Özel sağlık sigortası ile estetik ve kozmetik amaçlı tedavi, ameliyat, kontrol ve komplikasyonlarına ilişkin giderler kapsam dışındadır.
- Özel sağlık sigortası göz hastalıklarına ilişkin olarak; gözde kırılma kusurları, göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği ile ilgili her türlü tetkik, ilaç, malzeme ve tedavi giderleri kapsam dışında tutar.
Özel Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?
Sigorta şirketleri, sigorta başlangıç tarihinden itibaren belirli hastalıklar için 12 aylık bekleme süresi uygular. Özel sağlık sigortası kapsamı dahilinde,12 aylık bekleme süresi dolmadan aşağıdaki hastalıklar ile ilgili tedavi olmanız durumunda sigorta şirketi hastane masraflarınızı karşılamaz. Yani aşağıdaki hastalıklar için tedavi olmak ve özel sağlık sigortasından yararlanmak istiyorsanız 12 ay süre ile beklemeniz gerekmektedir.
- Safra kesesi ve safra yolları hastalıkları
- Her türlü fıtık
- Omurga ve disk hastalıkları
- Kist dermoid sakral
- Ano-rektal hastalıklar
- Rahim ve yumurtalık hastalıkları
- Bademcik ve geniz eti hastalıkları
- Burun polipleri
- Kafa sinüs hastalıkları
- Diz, omuz, kalça, dirsek eklem hastalık ve lezyonları Katarakt
- Prostat hastalıkları
- Her türlü varis
- Böbrek ve üriner sistem taşları
- Tiroid bezi hastalıkları
Özel Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerlidir?
Özel sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler, sağlık poliçenizin en önemli parçalarından biridir. Düzenli olarak gittiğiniz veya tedavi olmak için tercih edeceğiniz hastanenin mutlaka sigorta şirketiniz ile anlaşması olması gerekmektedir.